Weihnachtsfest der Volksmusik

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Met de zomer voor de deur, maakt de populaire Duitse presentator Stefan Mross zich weer klaar om de grootste nationale en internationael muzieksterren te verwelkomen in zijn populaire muziekprogramma ‘Immer wider Sonntags’. Miljoenen tv-kijkers in de Duitstalige landen én België houden de zondagmiddagen in juli en augustus vrij om te genieten van de charmante gastheer en de muziek. Op 22 december 2018 worden de fans van de Duitstalige volksmuziek extra op hun wenken bediend, want dan komt het grote Weihnachtsfest der Volksmusik met een kersttournee naar het Hasseltse Ethias Theater. “Een primeur én op vraag van de talrijke Belgische fans”, klinkt het bij de organisatoren. 

Het Weihnachtsfest der Volksmusik staat garant voor 3 uur topentertainment. In de luxe stoelen van het Ethias Theater geniet je maximaal van een prachtige kerstshow, inclusief een warm kerstdecor waar radio- en televisiepresentator Wijbrand van der Sande een rits ronkende namen uit de Duitstalige showbizz voorstelt. Naast de kerst- en winterliederen, zingen de artiesten ook bekende liedjes uit hun eigen repertoire. 

Blikvanger op het Weihnachtsfest der Volksmusik is de energieke, sympathieke ‘Immer wieder Sonntags’-presentator Stefan Mross. Vergezeld van zijn trompet zingt hij wereldberoemde kerstsongs die gesmaakt worden door jong en oud. 

Ook Die Stimmen Der Berge gaan mee op tour. Na hun meermaals uitverkochte ‘Spiel Mir Einer’-concerten, zorgt het gezelschap voor de ultieme kerstsfeer. De voormalige leden van de Regensburger Domspatzen en de finalisten van de Grand Prix der Volksmusik weten hoe ze voor de ultieme kerstsfeer moeten zorgen. 

En we gaan nog even door, want ook het wereldberoemde Zillertal Pur gezelschap uit het Tiroolse Zillertal is van de parij. Zij laten de traditionele ‘Anklöpfen’ weerklinken in het Ethias Theater. Je zal versteld staan, want zo heb je deze hemelse klanken nog nooit eerder gehoord. 

En last but not least, mogen we ook de nieuwe ster aan het Duitse firmament aankondigen op het Weihnachtsfest der Volksmusik, want Melanie Payer doet mee. Melanie haar carrière gaat als een raket in Duitsland en Oostenrijk, waar ze in nagenoeg alle tv-shows de voorbije maanden te gast was. Melanie is ambitieus, houdt van Kerstmis en heeft zo’n hemels stemgeluid dat je verbaasd zal zijn wanneer je haar aan het werk hoort en ziet. Op 22 december is Melanie van de partij op het Weihnachtsfest der Volksmusik. “De eerste keer België en de verwachtingen zijn hoog, omdat we weten dat de Belgen houden van Duitstalige muziek. Kijk maar hoe ze Semino Rossi, Hansi Hinterseer, Helene Fischer én Andrea Berg in hun armen hebben gesloten. Maar ook de goden van de populaire Duitse tv-shows zijn meer dan welkom in Hasselt. Belgische chocolade en het warme publiek, dat is waar de artiesten en crew van het Weihnachtsfest der Volksmusik op 22 december naar uitkijken wanneer ze concerteren in het Hasseltse Ethias Theater”, klinkt het enthousiast bij de organisatie.